Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem stelt tweede stadsbeiaardier aan

1 september 2014

Tijdens de zitting van 1 september stelde de Izegemse gemeenteraad Florian Cosaert als tweede stadsbeiaardier aan. “Daarmee heeft onze stad de jongste beiaardier van heel Vlaanderen”, aldus schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Sinds 1990 is zijn vader Koen Cosaert stadsbeiaardier. Van april tot december verzorgt hij de wekelijkse bespelingen van de beiaard in de toren van de Sint-Tillokerk en samen met de werkgroep is er ook elk jaar een reeks beiaardconcerten. “Met de aanstelling van Florian bieden we hem de kans om zich verder te bekwamen door een deel van de wekelijkse bespelingen op zich te nemen en de beiaardkunst verder uit te bouwen”, stelt Himpe.

“Izegem heeft nu jongste beiaardier in Vlaanderen”

“Vlaanderen telt momenteel 35 aangestelde beiaardiers en Florian is met zijn 21 jaar de jongste in de groep. Hij behaalde zijn diploma in mei 2014. Hij begon zijn muziekstudies op vierjarige leeftijd. Florian studeerde eerst aan het conservatorium in Kortrijk, volgde dan les aan de Kunsthumaniora in Gent en tenslotte aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn”. Hij deed dit eerst aan de Roeselaarse afdeling en dan in de hoofdschool in Mechelen”, aldus cultuurschepen Himpe.

Samen met zijn vader Koen vormt hij een duo voor vierhandig beiaardspel. In 2012 deden ze samen een concerttournee in de Verenigde Staten en in 2015 plannen ze een tweede concertreeks die start in Philadelphia.

“Met de aanstelling van een jonge tweede stadsbeiaardier in Izegem willen we een signaal geven”, zegt Himpe. “We geven jongeren de kans om de beiaardkunst in de schijnwerpers te zetten en Izegem cultureel  verder mee op de kaart te zetten.”