Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Projectleider lokale economie zorgt voor zuurstof voor ondernemend Izegem

14 april 2014

Op maandag 14 april stelden burgemeester Bert Maertens en schepen voor Lokale economie Kurt Himpe de nieuwe projectleider lokale economie voor. Alice Traen zal voltijds voor zuurstof zorgen voor ondernemend Izegem.

Alice Traen (29 jaar) woont in Assebroek en studeerde Moderne Geschiedenis aan de KU Leuven. Na enkele lesopdrachten ging ze eerst als startersadviseur bij Unizo Noord-West-Vlaanderen (Brugge en Oostende) aan de slag en sinds 2011 was ze coördinator startersservice en adviseur van het ondernemingsloket. Ze was verantwoordelijk voor het organiseren en geven van infosessies en workshops en begeleidde zelfstandigen en organiseerde ze netwerkactiviteiten voor jonge ondernemers.

De projectleider start op 8 mei in het Izegemse stadhuis. “Dat is de ideale startplaats om kennis te maken en te overleggen met alle interne diensten. Na de opening van het nieuwe museum Eperon d’Or neemt ze haar intrek in het Huis van de Economie dat in de nieuwbouw naast het museum zal komen”, aldus schepen Himpe.

Uitdagingen

Voor de nieuwe projectleider wachten een hele reeks uitdagingen. “Op 13 mei organiseert de Economische Raad een netwerkmoment in Ter Maerel en daar zal ondernemend Izegem voor de eerste keer persoonlijk met haar kunnen kennis maken. Aan de hand van tafelgesprekken zullen de deelnemers dan ook zelf een aantal prioriteiten voor de nieuwe projectleider naar voor kunnen schuiven.”

Bedoeling is dat de nieuwe projectleider fungeert als centrummanager, als aanspreekpunt voor de vele lokale handelaars, de industrie en de land- en tuinbouwers. Ze zal ook instaan voor de promotie van het nieuwe museum en de uitwerking van arrangementen die versterkend moeten werken voor de lokale economie. Een van de eerste opdrachten is ook het uitwerken van een doorgangswinkel voor startende winkeliers.

De aanstelling van de projectleider kadert in de versterking van ondernemend Izegem. “Stap voor stap worden noodzakelijke veranderingen doorgevoerd op het vlak van lokale economie. De hervorming van de economische raad is achter de rug en de verschillende cellen zijn al sterk bezig met het formuleren van adviezen en het werken als denktank. Ondernemend Izegem was al lange tijd vragende partij om een voltijds ambtenaar lokale economie aan te stellen. Izegem heeft heel wat troeven die we in de loop van de volgende jaren volop willen uitspelen. Voor Alice wachten dus boeiende weken en maanden”, besluiten burgemeester Maertens en schepen Himpe.