Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oproep thesisonderzoek over Izegemse haardtegels

1 juli 2014

De stad Izegem lanceert een oproep naar laatstejaarsstudenten om een thesis te wijden aan Izegemse haardtegels. “We denken hierbij aan studenten architectuur, interieur of kunstwetenschappen”, stelt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

“In de gemeenteraad werd een vraag gesteld over deze haardtegels en we willen van de nakende start van het academiejaar 2014-2015 gebruik maken om de oproep te lanceren”, aldus de schepen.  Er werd een schrijven gericht aan de universiteiten en hogescholen.

“Het Broelmuseum in Kortrijk is in het bezit van Vlaamse haardtegels uit de 18de eeuw. Deze tegels worden toegeschreven aan Izegemse pottenbakkers. We willen graag een tentoonstelling opbouwen rond deze tegels zodat we dit ‘vergeten Vlaams erfgoed’ terug onder de aandacht kunnen brengen. We zijn op zoek naar laatstejaarsstudenten die eventueel geïnteresseerd zijn om hun thesisonderzoek rond dit onderwerp te doen. Met de inhoud zouden we aan de slag kunnen gaan om de tentoonstelling inhoudelijk interessant te maken”, besluit Kurt Himpe.

Geïnteresseerden die zich willen verdiepen in deze interessante materie kunnen contact opnemen met nele.descheemaeker@deleest.be.