Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oprichting intergemeentelijke archiefdienst

4 november 2014

Tijdens de zitting van 3 november keurde de Izegemse gemeenteraad de overeenkomst voor het aanstellen van een intergemeentelijk archiefteam goed.

“Uit eerdere bevragingen bleek dat binnen de zeventien aangesloten steden en gemeenten van het Midwestoverleg er interesse was om een intergemeentelijke archiefdienst op te richten”, stelt schepen van Archief Kurt Himpe. “De archiefwerking is bij heel wat steden en gemeenten problematisch en met de oprichting van deze intergemeentelijke dienst kan nu een grote stap gezet worden.”

De gemeentebesturen van Izegem, Ledegem, Moorslede, Wielsbeke, Wingene en Hooglede zullen onder de koepel van de Interlokale Vereniging Associatie Midwest samenwerken.

“De stad Izegem zal de aanwerving van de drie personeelsleden op zich nemen. Het gaat om een voltijds personeelslid op A-niveau en op B-niveau en een halftijds personeelslid op C-niveau. Ze zullen instaan voor het uitschrijven van methodieken, een plan van aanpak op maat van de betrokken gemeente, procedures voor digitalisering, opleiding en begeleiding van de medewerkers in de besturen.  De archiefdienst zal ook zorgen voor de implementatie van de procedures en de uitvoering van het archiefwerk”, aldus Himpe.

“Er wordt ook samengewerkt met de projectvereniging BIE en daarom zal de uitvalsbasis van de archiefdienst ook in de kantoren van BIE in Roeselare gevestigd zijn.”

De deelnemende steden en gemeenten dragen bij in de personeelskosten en de administratiekosten, maar er is ook een subsidieaanvraag ingediend bij de provincie West-Vlaanderen.