Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw bijkomende handelsactiviteit tijdens koopdag

28 februari 2014

Op 8 maart organiseert Steps opnieuw een ‘Shopping Day’ in Izegem. Er is die zaterdag opnieuw bijkomende handelsactiviteit in de Marktstraat. In totaal nemen er 24 handelszaken deel aan de koopdag.

In oktober was de eerste pop-up winkel die Trendwood in de Marktstraat uitbaatte een groot succes. Deze keer zijn er vier nieuwe handelsactiviteiten die voor extra sfeer zullen zorgen. Joyce Taillieu die schoenwinkel Difference! in de Roeselaarsestraat uitbaat, start dan met een bijzaak in het handelspand waar vroeger de Carrefour gevestigd was. Tijdens de koopdag stelt ze de nieuwe schoencollectie met speciale maten voor dames voor. Haar vriendin Sharon Dehem zal die dag ook haar juwelenzaak Engracia openhouden op dezelfde locatie. “We zijn bijzonder tevreden dat de pop-up winkel er na de koopdag ook enkele maanden zal blijven. Tijdens andere gelegenheden zoals de Batjes zal het dan niet enkel een etalage zijn, maar ook een effectieve winkel”, aldus een tevreden schepen van Lokale Economie Kurt Himpe.

Minionderneming en studentenbedrijf

In dat handelspand zullen er tijdens de koopdag ook twee miniondernemingen een verkoopdag houden. “Tijdens de aandeelhoudersvergadering van de miniondernemingen en de studentenbedrijven van Prizma Campus College en Prizma Campus IdP stelde ik aan de jongeren voor om tijdens de koopdag eens echt te proeven van het ondernemen. Twee bedrijfjes waren onmiddellijk bereid om daaraan deel te nemen”, zegt Kurt Himpe. Nammi zal snoep verkopen en Studesign verkoopt er dan onder andere snacks en schoolgerief. “Met dit initiatief willen we ook de kaart van de jongeren trekken en hen betrekken bij het handelsgebeuren in onze stad”.

Wekelijkse markt

Aangezien de koopdag op een zaterdag is, zetten we ook de wekelijkse markt in de kijker. Mensen die op zaterdagvoormiddag naar het centrum afzakken, kunnen dan zowel naar de marktkramers als naar de winkels gaan. En uiteraard rijdt ook de gratis marktbus uit.