Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Meensestraat wordt definitief afgesloten aan fietstunnel

26 september 2014

De proefopstelling aan het kruispunt van de Meensestraat en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan wordt definitief. Dat besliste de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit na een evaluatie.

“De proefopstelling blijkt vruchten af te werpen”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe. “Na een infovergadering met de buurtbewoners werd van 1 maart tot eind september een voorlopige opstelling geplaatst waardoor het niet meer mogelijk werd om de Meensestraat in of uit te rijden vanaf het kruispunt met de Vandenbogaerdelaan. Dat moest het voor zachte weggebruikers veiliger maken om de fietstunnel in of uit te rijden”.

“We zagen dat heel wat fietsers de tunnel niet gebruiken door de gevaarlijke situatie aan het kruispunt”, aldus Himpe. “Autobestuurders die de Meensestraat wilden inrijden, zagen de fietsers die uit de tunnel komen niet. Omgekeerd stonden autobestuurders die de Meensestraat wilden uitrijden en niet onmiddellijk de Burgemeester Vandenbogaerdelaan konden opdraaien, stil op het fietspad.”

“We hadden vooraf met de buurtbewoners afgesproken om te werken met een proefopstelling en hen dan te betrekken bij een evaluatie”.

Positieve evaluatie

“Heel wat buurtbewoners vulden de evaluatie in en die was overwegend positief. Er werd geantwoord dat de Meensestraat minder druk is, het veiliger is voor fietsers, de fietstunnel meer gebruikt wordt en er geen sluipverkeer ontstond in de achterliggende Pekkersstraat”, aldus de mobiliteitsschepen.

“De commissieleden oordelen daarom dat in het algemeen belang de proefopstelling een definitief karakter krijgt. Wel zal de afsluiting nu op een andere manier ingevuld worden dan met de huidige waterbakken. Er is ook afgesproken om de situatie in de Schoolstraat tussen de Meensestraat en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan te bekijken voor een betere verkeersdoorstroming door een “zoen- en vroemzone” en door het verschuiven van de schoolbushalte.”