Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstacademie op de sporen

3 november 2014

Tijdens de zitting van 3 november keurde de Izegemse gemeenteraad de aanvraag voor het oprichten van een Kunstacademie goed.

“In de beleidsverklaring voor de periode 2013-2018 werd aangegeven dat het stadsbestuur werk wilde maken van de integratie van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) en de Izegemse afdeling van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SASK) om te komen tot één Kunstacademie”, aldus schepen van Onderwijs Kurt Himpe. “Deze fusie komt niet zomaar uit de lucht vallen. In de voorbije periode hebben de SAMW ende SASK via kleine en grote projecten al nauw samengewerkt. De aanvraag om een Kunstacademie op te richten moet dus gezien worden als een logische stap in de werking”.

“Ook het personeel dat tewerkgesteld is in het Izegemse filiaal wordt overgenomen, zowel het onderwijzend als het administratief personeel. Met de betrokkenen is er al overleg geweest en er is grote bereidheid om in Izegem te blijven”, stelt Himpe.

Of er effectief kan overgegaan worden tot de oprichting van de Kunstacademie op 1 september 2015 hangt af van de beslissing van de Vlaamse regering. “We kunnen pas starten als de nieuwe academie erkend wordt en we verwachten het antwoord in februari of maart 2015”, besluit Himpe.