Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Koopdag op zaterdag 11 oktober 

3 oktober 2014

Op zaterdag 11 oktober vindt er opnieuw een Steps-koopdag plaats in Izegem. “Er nemen 25 handelaars deel”, aldus schepen van Lokale economie Kurt Himpe. “Maar die dag valt er heel wat te beleven in de stad.”

“Er is in de voormiddag de wekelijkse markt en uiteraard kunnen Izegemnaren de gratis marktbus gebruiken. In een deel van de Roeselaarsestraat zorgt het lokale handelscomité die week voor een bijkomende handelsactie, met de koopdag als ideale afsluiter”, aldus Himpe. “Na overleg met de cel kleinhandel van de Economische Raad opteerden we ook om die dag geen wagens te laten parkeren in de Marktstraat. De stadsdiensten zullen de straat extra aankleden met groenelementen en ze krijgt een opnetbeurt. Er worden meteen ook extra fietsstallingen voorzien voor de bezoekers.”

Tal van randactiviteiten

“Het winkelend publiek kan zich die zaterdag zowel in de voormiddag als in de namiddag cultureel in de watten laten leggen”, weet schepen Himpe. “Op 11 oktober is er in de bibliotheek tussen 9 en 13 uur een verwenvoormiddag. Als het weer het toelaat, zullen er twee groepjes leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord optreden in de buurt van de Grote Markt. In de namiddag zal de muziekgroep The Streetmonkeys tussen 14 en 16 uur voor extra sfeer zorgen in het stadscentrum. En van 15 uur tot 18 uur kun je de koopjesjacht in het handelscentrum combineren met een bezoek aan de tentoonstelling van Tsjechische kunstenaars in de nieuwe tentoonstellingszaal Meilief aan de Melkmarkt.”