Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem zet winkelen in eigen stad in de kijker

14 augustus 2014

Het stadsbestuur wil de consument beter informeren over het winkelaanbod in de eigen stad. “Izegem heeft heel wat troeven en we willen het winkelen in eigen stad promoten”, aldus projectleider lokale economie Alice Traen en schepen van Lokale Economie Kurt Himpe.

“Een jaar geleden lanceerden de stad en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) de digitale economische kaart. Dat is een databank waarin de consument bijvoorbeeld een apotheker, een fietshandelaar of een restaurant kan zoeken. De digitale kaart is gebaseerd op de federale Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) waar alle startende ondernemingen zich moeten aanmelden. Maandelijks krijgt de stad vanuit de KBO een overzicht van alle Izegemse starters. De stadsdiensten vragen al die nieuwe ondernemers vervolgens om hun gegevens op de economische kaart aan te passen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld openingsuren aanvullen, foto’s toevoegen en extra informatie meegeven. Bij de start van het project hebben álle op dat moment actieve Izegemse handelaars en ondernemers overigens dezelfde vraag gekregen”, stelt projectleider Alice Traen.

Via de website van de stad Izegem kan er nu rechtstreeks gezocht worden in de databank via de knop “Shoppen in Izegem, zoek en vind”.

“Op dit ogenblik hebben al meer dan dertig procent van de lokale handelaars en bedrijven hun gegevens op die databank geactualiseerd. In vergelijking met andere steden en gemeenten is dit een zeer goede score, maar we willen een nog beter resultaat neerzetten. Daarom zullen we een actie starten om de lokale handelaars en bedrijven op de mogelijkheden en de kansen te wijzen om via de economische kaart gratis reclame te maken. Izegem is geen winkel-wandelstad zoals Roeselare of Kortrijk. Mensen komen hier doelgericht kopen. Door het aanvullen van de gegevens in de databank, helpen we de consumenten gericht hun weg te vinden naar de lokale ondernemers”, besluit schepen Himpe.

Meer info op www.izegem.be en www.economischekaart.be/izegem