Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse Kunstacademie in de steigers

27 augustus 2014

Er waait sinds een jaar een nieuwe wind door de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Directeur Wim Belaen, die sinds één jaar directeur is, sloeg samen met zijn lerarenteam een nieuwe weg in, zonder daarbij de sterktes van de academie die er al waren uit het oog te verliezen.

“Wim Belaen, die eerder al lesgever was aan de SAMW en daarna directeur aan de Kunstbrug in Gent, nam de opdracht van het Izegemse stadsbestuur aan om de academie nog meer  op de kaart te zetten”, stelt schepen van Onderwijs Kurt Himpe.

“Met tal van nieuwe initiatieven zoals de online-inschrijvingen, de organisatie van een happening voor de leerlingen  slagen we er inderdaad in om een nieuw elan te creëren”, aldus Belaen. “We proberen voort te bouwen op de sterktes uit het verleden:  de uitwerkingen van concerten en voorstellingen,  ook in samenwerking met De Leest,  zorgen weer voor een sterke affiche voor het volgend concertseizoen. Daarnaast stond de academie al bekend voor de hoge kwaliteit en dat proberen we uiteraard te continueren, maar tegelijkertijd  een zo kind- en volwassenvriendelijk mogelijke manier van werken te bekomen. Kwaliteit kan op alle niveaus en iedereen is welkom, zowel de grote talenten als de leerlingen die hun hobby op een leuke manier willen beoefenen.”

“Muzikale vorming en woordkunst bieden heel wat mogelijkheden en de leraars werken actieve en praktijkgerichte lessen uit. Er is veel aandacht voor musiceren in groep en we proberen onze experimentele muziek een nieuwe boost te geven.”

“Er is ook een bijzondere samenwerking met de lagere scholen door het MuVo-project, waarvoor er al meer dan vijfendertig leraars uit de lagere scholen ingeschreven zijn”, meldt directeur Belaen.

SAMW en SASK worden Kunstacademie

“In de beleidsverklaring van de nieuwe coalitie werd aangekondigd dat er een Kunstacademie komt door de integratie van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord en de Izegemse afdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK), waarbij we de klemtoon willen leggen op de modernisering van het aanbod en de publieke werking van de academie, waarbij samenwerking met andere Izegemse organisaties en activiteiten een belangrijke rol moet spelen”, aldus schepen Himpe.

Carl Segaert, directeur van het SASK en Wim Belaen zijn intussen volop bezig met de voorbereiding van die integratie en de concrete realisatie van de Kunstacademie, die moet starten in september 2015. “Het voorbije Mooss-project was al een prachtig voorbeeld van de nakende integratie.  Hierbij kwamen de leerkrachten en leerlingen woord en beeld van zowel de SAMW als het SASK met elkaar in contact en kwamen ze tot mooie en heel creatieve resultaten met hun leerlingen.”

Verder investeren

Een nieuwe locatie voor de Kunstacademie is nog niet voor morgen. “In eerste instantie zal er verder gebruik gemaakt worden van de infrastructuur in de Kruisstraat en de Wijngaardstraat. Maar in de visie 2030 zal uiteraard ook uitgekeken worden naar mogelijkheden om de Kunstacademie een nieuwe plaats te geven.”