Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse Cel land- en tuinbouw organiseert fotowedstrijd

2 september 2014

De Cel Land- en tuinbouw van de Economische Raad organiseert een fotowedstrijd om de land- en tuinbouw op het Izegemse grondgebied in de kijker te zetten.

“Hoewel Izegem gekend staat als een woon- en industriestad is er ook nog veel landbouwgebied in onze stad. Om de Izegemnaar aan te zetten eens kennis te maken met deze open ruimte organiseren we een fotowedstrijd”, stelt voorzitter Christophe Decaigny. “We roepen op om deel te nemen en een foto te maken met als thema land- en tuinbouw. Dat kan zeker ruim geďnterpreteerd worden. Een mooie foto van een landbouwbedrijf, van een land- of tuinbouwer aan het werk, van een veld of een weide met landbouwdieren. Het mag dus zeker origineel zijn. Er moet wel op de foto ook een duidelijk herkenbaar element zijn dat de foto op het Izegemse grondgebied genomen is.”

“De inzendingen zullen we in twee categorieën  opsplitsen”, aldus schepen van Landbouw Kurt Himpe. “Particulieren of verenigingen kunnen deelnemen en die zullen een waardevol pakket met landbouwproducten ontvangen. Maar we roepen ook de lagere scholen op om deel te nemen met de zesdejaars. Daar zal de hoofdwinnaar een waardevol pakket met producten ontvangen waarmee tijdens de les aan de slag kan gegaan worden en ze krijgen de kans om een Izegems land- of tuinbouwbedrijf te bezoeken. De tweede winnende klas ontvangt een waardevol pakket met landbouwproducten. Per deelnemer, deelnemende vereniging of klasgroep mogen er maximaal drie foto’s ingestuurd worden.”

Deelnemen kan tot vrijdag 31 oktober door een foto te sturen naar fotowedstrijd@izegem.be.