Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bibliotheek opnieuw open

27 september 2014

De Izegemse bibliotheek is na een renovatieproject opnieuw open. “Met het zelfuitleensysteem zetten we een flinke stap vooruit”, aldus schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

“Na een lange voorbereiding en twee weken sluiten voor de uitvoering van het renovatieproject zijn we trots met het resultaat”, zegt Himpe. “Er is niet alleen een zelfuitleensysteem en een betaalterminaal, er is ook een nieuwe balie voor het personeel, een nieuwe vloer voor het uitleeneiland, nieuwe detectie-antennes, een nieuwe wand voor folders en affiches en nieuw meubilair voor het zelfuitleensysteem. Een totale investering van 75.000 euro waarvan een derde door de provincie betaald werd.”

“Het bibliotheekpersoneel zal door het zelfuitleensysteem meer tijd hebben om de leners met raad en daad bij te staan en hen nog beter kunnen helpen in het zoektocht door de bibliotheek”, aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Het personeel volgde opleidingen om maatwerk te bieden.”

Nieuwe openingsuren vanaf 2015

“De volgende belangrijke stap is de invoering van nieuwe openingsuren vanaf 1 januari 2015”, stelt bibliotheekschepen Kurt Himpe. “De grootste wijziging is dat de bibliotheek dan op zaterdag de deuren zal openen van 10 tot 16 uur. Nu is dat van 9 tot 13 uur. Deze namiddagopening zal niet alleen interessant zijn voor studenten, maar ook extra volk naar het stadscentrum brengen. Hopelijk kunnen ook de handelszaken en de horeca hiervan een graantje meepikken.”