Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bibliotheek blijft succesverhaal

10 februari 2014

De Izegemse bibliotheek blijft een succesverhaal. “Sinds de invoering van het gratis lidmaatschap voor nieuwe Izegemnaars in 2005 hebben al 567 inwoners daar gebruik van gemaakt”, aldus schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). “Sinds vorig jaar wordt ook effectief nagegaan of deze nieuwe inwoners ook lid blijven na het eerste jaar gratis lidmaatschap. Dit gratis lidmaatschap blijft trouwens van toepassing. Ook het nieuwe initiatief waarbij bepaalde tijdschriften kunnen uitgeleend worden, blijkt na een jaar succesvol.”

“In 2013 kreeg de bibliotheek maandelijks 7855 bezoekers over de vloer en aan de jeugdboekenweek namen 700 leerlingen deel”, stelt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Intussen zijn de voorbereidingen voor de geautomatiseerde uitleen volop aan de gang. De collectie wordt helemaal gecontroleerd en voorzien van de nodige labels voor de zelfuitleenbalies en een deel van de cd-collectie zal verhuizen naar de Erasmuszaal om meer ruimte te creëren op de benedenverdieping waar een nieuwe balie zal komen. Later volgen dan nog een aantal herschikkingen in de bibliotheek.”

Studieplaats

Schepenen Kurt Himpe en Caroline Maertens slaan voor een nieuw initiatief ook de handen in elkaar. “De bibliotheek wordt ook meer en meer een plaats voor studenten tijdens de blokperiode. Op piekmomenten zitten er meer dan twintig, vooral Izegemse, jongeren te studeren in de leeszaal. Door het succes worden in overleg met de jeugddienst voor de blokperiode van juni aanvullende activiteiten uitgewerkt”, besluiten beide schepenen.