Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem klaar voor eerste schooldag

27 augustus 2014

Naar aanleiding van het nieuwe schooljaar werden ook dit jaar aan een aantal scholen aanpassingen doorgevoerd om de verkeersveiligheid te verhogen.

“Aan de Sint-Rafaëlschool werd in overleg met de directie en de ouderraad de parkeersituatie voor fietsen en bakfietsen onderzocht. Er is nu een speciale aangeduide plaats voorzien”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe en schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez. “Het voetpad werd er ook verbreed voor de wachtende ouders en grootouders”.

“De oversteekplaats aan de Zonnebloem werd ook aangepast. Vroeger moesten de leerlingen tussen geparkeerde voertuigen lopen. Door een uitstulping kunnen ze nu van voetpad naar voetpad oversteken zonder hindernissen. Het zebrapad zelf werd duurzaam vernieuwd in thermoplast. In de Schoolstraat werd het voetpad aan de ingang van de lagere school vernieuwd”, weten beide schepenen.

Preventief én verbaliserend politietoezicht

De kinderen staan terug te trappelen van ongeduld om met hun nieuwe boekentas, en voor sommige met een nieuwe fiets, naar school te trekken. Dit alles moet in veilige omstandigheden kunnen gebeuren.

Naar analogie met vorige jaren verlopen de acties als volgt: de postdiensten zullen vanaf 1 september preventief verkeerstoezicht houden aan de scholen op het moment dat de school begint of eindigt. In de loop van de maand september zal commissaris Carl Vyncke, in samenspraak met de posten, een planning van toezichten opstellen voor oktober. De diensten van verkeer en de posten zullen dan vanaf 1 oktober tot en met 24 oktober zeer streng optreden tegen overtreders. Commissaris Vyncke zal zich infomeren over het aantal overtredingen in de schoolomgeving en de aard ervan. Na deze periode zal hij rapporteren over de resultaten. De controle houdt in:

· Alle vormen van hinderlijk parkeren in schoolomgevingen

· Snelheid in de schoolomgeving

· Onaangepast rijgedrag in de schoolomgeving