Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Heraanleg parking aan Emelgemse Sint-Pieterskerk

25 maart 2014

In april wordt de parking aan de Emelgemse Sint-Pieterskerk heraangelegd. “Het herstel is meer dan noodzakelijk. Al enkele jaren zijn er heel wat verzakkingen op de parking en tijdelijk oplapwerk was niet meer aan de orde. Een grondige aanpak moet de parking weer kwalitatief op punt zetten en het aantal parkeerplaatsen wordt behouden”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (sp.a) verduidelijkt dat de heraanleg van de parking zal gebeuren in betonstraatstenen. "Omdat de parking naast een beschermd monument is, werd geopteerd om de heraanleg niet in asfalt uit te voeren. De toegangswegen in asfalt op de parking zelf worden niet vervangen. Ook de fundering wordt vervangen om verzakkingen tegen te gaan. De werken zullen een maand duren en kosten 35.000 euro. Langs de kant van de Italianenlaan komt er een voetpad tussen de parking en de weg”.

De heraanleg sluit aan op de werken van de Watergroep die momenteel aan de gang zijn zodat alles in één periode kan worden uitgevoerd.