Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gewijzigde openingsuren voor stadsdiensten

2 september 2014

Op 1 januari 2015 worden de openingsuren van stadsdiensten enigszins aangepast. De diensten zullen niet meer uren open zijn, maar wel op andere en meer klantvriendelijke momenten. De nieuwe uurregeling werd opgesteld na grondig overleg met het personeel.

“We willen er voor zorgen dat het stadhuis makkelijker bereikbaar is voor iedereen, zeker ook voor werkende tweeverdieners. Daarom zullen de deuren van de centrale administratie één dag per week ook open zijn over de middag. Dat is op maandag, tot halftwee. Op dinsdag wordt de avondopening verlengd tot zeven uur in plaats van nu tot zes. Op zaterdag zullen de diensten burgerlijke stand en bevolking wat langer open zijn dan nu, van negen tot twaalf”, legt burgemeester Bert Maertens uit. De behoefte aan beter op de gezinnen afgestemde openingsuren kwam duidelijk naar voor in het klantentevredenheidsonderzoek dat een studente van de Universiteit Gent onlangs voerde in het stadhuis. 

De bibliotheek, zal ’s zaterdags voortaan de deuren openen van 10 tot 16 uur. Vandaag is dat van 9u tot 13u. “Deze namiddagopening zal vooral interessant zijn voor studenten, maar moet op zaterdagnamiddag ook extra volk naar het stadscentrum helpen lokken. En wie weet kunnen onze handelszaken en horeca daarvan een graantje meepikken”, aldus schepen Kurt Himpe.

Na één jaar zullen de nieuwe openingsuren geëvalueerd en indien nodig aangepast worden.