Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eerste editie Izegemse Techniekclub feestelijk afgesloten

5 juni 2014

Op woensdag 4 juni werd de eerste editie van de Izegemse Techniekclub feestelijk afgesloten. Schepen van Lokale economie Kurt Himpe overhandigde aan de veertig deelnemers een diploma.

“De eerste editie was een groot succes. De veertig plaatsen waren snel volzet en de kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar waren zeer enthousiast”, stelt de schepen. “Bij een tevredenheidsonderzoek onder de deelnemers werd een score van 92 procent behaald. Dat toont aan dat het initiatief zeker in de smaak valt. Nu al zijn er veel ouders die informeren of de Techniekclub verdergezet wordt.”

“Dankzij de praktische en financiële steun van de stad Izegem en van de sponsors Televic, Handsaeme Machinery, Vandemoortele en de Sint-Jozefskliniek hebben we de kinderen in elf sessies laten proeven van wetenschap en techniek. We zullen het initiatief evalueren in de cel bedrijven van de Stedelijke Economische Raad, maar de bedrijven die als sponsor fungeerden, lieten al weten het initiatief verder te willen ondersteunen. Het ziet er dus naar uit dat we volgend schooljaar opnieuw zullen deelnemen, maar waarschijnlijk op een andere locatie. Izegem nam dit jaar samen met elf andere steden en gemeenten deel aan de organisatie, volgend jaar wordt dit uitgebreid tot 50 plaatsen”, besluit schepen Himpe.