Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Cultuurtrofee 2014 voor Lieve Vandenbussche

21 oktober 2014

Op maandag 20 oktober verkoos de Verenigingenraad Lieve Vandenbussche als laureaat voor de Cultuurtrofee 2014.

“Met het uitreiken van de cultuurtrofee plaatsen het stadsbestuur en de culturele sector een persoon of een vereniging die zich zeer verdienstelijk maakte in de schijnwerpers”, aldus schepen van Cultuur Kurt Himpe.

“Dit jaar was het voor de Verenigingenraad geen sinecure”, stelt cultuurraadvoorzitter Bart Rommel. “Er waren zes waardevolle kandidaten voorgedragen voor de Cultuurtrofee 2014. Met André Vandevelde, Elien Spillebeen, Bart Dewitte, Lieve Vandenbussche, Bart Cafmeyer en Erik Vantomme hadden we allemaal topkandidaten, mensen met het culturele hart op de juiste plaats en met een tomeloze inzet om Izegem cultureel op de kaart te zetten.”

Na drie stemronden kwam Lieve Vandenbussche als laureaat naar voor. “Al meer dan 30 jaar zet ze zich in om het cultureel erfgoed van de stad te bewaren en uit te dragen. Sinds 1986 is ze gids bij de Izegemse Musea en in 1993 werd ze adjunct-conservator van het Schoeiselmuseum. Door haar enthousiasme en kennis van zaken is ze een veel gevraagde gids. En ze is voortdurend op zoek om haar kennis uit te breiden. Zo werd ze ook bestuurslid van de heemkundige kring Ten Mandere. Ook de schoenindustrie zelf merkte haar enthousiasme op en ze werd opgenomen in de Orde van Sint-Crispijn, op voordracht van de Belgische voorzitter van de vakorganisatie Febic. Lieve Vandenbussche besliste dit jaar om het gidsen aan de volgende generatie over te laten, maar de musea blijven haar tweede thuis. De Verenigingenraad duidde Lieve als laureaat aan als waardering voor deze jarenlange inzet”, besluiten voorzitter Bart Rommel en schepen Kurt Himpe.