Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vlaamse subsidie van 70.000 euro voor kernversterkende maatregelen in Izegem

30 december 2013

De Vlaamse Regering keurde een subsidie van ongeveer 70.000 euro goed voor kernversterkende maatregelen in de stad Izegem.

In het kader van de projectoproep “Kernversterkende maatregelen” van het Agentschap Ondernemen diende de stad een dossier in. “Met het dossier willen we het detailhandelsbeleid in Izegem structureren en activeren door de aanwerving van een projectleider en de oprichting van het Huis van de Economie grenzend aan het museum Eperon d’Or”, stelt schepen van Lokale economie Kurt Himpe (N-VA). “De projectleider start in 2014 en zal zorgen voor de opstart en de uitbouw van het Huis van de Economie . Deze manager zal ook het centrummanagement, de citymarketing  en het toerisme sturen en wordt dé contactpersoon voor kleinhandelaars, ondernemers en landbouwers”.

“Het was al jaren de expliciete vraag van de Izegemse handelaars, ondernemers en landbouwers om een voltijds personeelslid ter beschikking te hebben om de lokale economie te ondersteunen en te promoten. De projectleider wordt eigenlijk een ambassadeur van de stad die proactief zal werken om Izegem nog meer op de economische kaart te zetten”, aldus schepen Himpe.

Huis van de Economie

“In 2015 opent de nieuwe museumsite Eperon d’Or en daar zal ook het Huis van de Economie in worden geïntegreerd. We brengen als het ware de oude industriële activiteiten van borstels en schoenen samen met de huidige en toekomstige economische troeven van onze stad. Het Huis van de Economie zal hét ondernemersloket worden en de plaats zijn waar de ondernemerswereld kan samenkomen”, verduidelijkt de economieschepen. “Met deze subsidie kunnen we deze toekomstplannen voor een consequent, coherent en proactief handelskernbeleid vorm geven en dat is zeer belangrijk voor de stad.”