Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stadsbestuur neemt maatregelen in Kouterweg

4 mei 2013

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit werden de problemen in de Kouterweg besproken. N-VA - mobiliteitsschepen Kurt Himpe kondigde een aantal maatregelen aan.

“Na de heraanleg van de Kouterweg tijdens de vorige bestuursperiode worden we geconfronteerd met een reeks opmerkingen van de straatbewoners”, aldus schepen Himpe. “De opmerkingen handelen vooral over schade aan wagens doordat de vrije ruimte in bepaalde delen van de Kouterweg te smal is. Dat heeft te maken met bepaalde richtlijnen waardoor voetpaden een minimumbreedte moeten hebben. Door de smalle doorgang worden om de haverklap wagens aangereden. Maar we beschikken niet over de financiële middelen om de voetpaden opnieuw uit te breken en smaller of overrijdbaar te maken. Daarom zullen we tijdens een proefperiode tijdelijke maatregelen nemen. In de smalle delen van de Kouterweg zullen we enkele maanden enkel parkeren aan één kant van de rijweg toelaten. De diensten zullen de regeling opmaken en kijken aan welke kant best geparkeerd wordt zodat zo weinig mogelijk parkeerplaatsen verloren gaan. Met de proefperiode kunnen we dan nagaan hoe het parkeren in de straat en in de zijstraten verloopt. Nadien evalueren we alles in de commissie en met de straatbewoners om dan te kijken of deze maatregel definitief kan ingevoerd worden”, aldus de schepen. “Alle bewoners krijgen binnenkort een brief in de bus met uitleg over deze tijdelijke regeling.”

“Een tweede opmerking van heel wat bewoners is de vrees dat de brandweer bij noodsituaties de woningen niet kan bereiken. De stadsdiensten hebben samen met de brandweer de situatie grondig geëvalueerd. Gelukkig zijn er heel wat zijstraten in de Kouterweg waardoor de brandweer vanop de kruispunten voldoende dicht kan komen. In twee minuten kan de brandweer tientallen meters brandslangen uitrollen en aan de bluswerken beginnen. Er is in de Kouterweg maar één groot bedrijf gelegen aan het kruispunt met de Gravenstraat en daar is de rijweg breed genoeg om met al het groot materieel ter plaatse te kunnen. Aan de kruispunten waar de rijweg smal is, zullen de stadsdiensten wel bijkomende gele strepen aanbrengen zodat autobestuurders duidelijk weten dat ze vijf meter vrij moeten laten aan een kruispunt. Dat is het geval aan de Kapelstraat, de Guido Gezellestraat en de Hugo Verrieststraat”, besluit de schepen.