Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stadsbestuur dankt gemachtigde opzichters

22 augustus 2013

Naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar werden de Izegemse gemachtigde opzichters in het stadhuis ontvangen door schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

“De gemachtigde opzichters zijn een belangrijke factor in de verkeersveiligheid aan de Izegemse scholen”, aldus de schepen. “Op dertien plaatsen aan zeven scholen staan vrijwilligers. Bij de start van de lessen ’s morgens en ’s middags staan ze aan de schoolpoort of op drukke kruispunten in de schoolomgeving. Dan staan er ook nog eens aan vier scholen gemachtigde opzichters die door de scholen aangeduid worden.”

De politie organiseert telkens naar aanleiding van de start van het schooljaar een bijeenkomst. “Daar wordt de nieuwe wetgeving toegelicht, knelpunten worden besproken en nieuwe gemachtigde opzichters voorgesteld”, zegt politieagent Johan Verhaeghe die verantwoordelijk is voor de gemachtigde opzichters. “De burgers die deze taak op zich willen nemen moeten een korte opleiding volgen die gegeven wordt door de RIHO-politiezone en die dan door de burgemeester gemachtigd worden”.

“We verwelkomen dit jaar Ronny Catteeuw en Luc Claeys als nieuwe opzichters en we nemen afscheid van Noël Catteeuw die tien jaar actief was.” Ook Yves Picavet ontving een geschenk van het stadsbestuur voor tien jaar trouwe dienst.