Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem sluit overeenkomst met Vandemoortele voor gebruik parking

31 oktober 2013

Stad Izegem heeft een regeling getroffen met NV Vandemoortele voor het gebruik van een deel van de bedrijfsparking in de Prins Albertlaan gelegen naast Eperon d’Or.

“In de beleidsverklaring staat dat we zouden overleggen met eigenaars van privé-parkings voor het openstellen ervan tijdens weekends en evenementen”, stelt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).  “Voor grote evenementen kunnen we vanaf 1 januari 2014 gratis de bedrijfsparking van Vandemoortele in de Prins Albertlaan gebruiken. We denken dan bijvoorbeeld aan de Batjes, de triatlon, Izegem Kermis en Izegem Zomert. Het deel van de parking grenzend aan Eperon d’Or, de zogenaamde parking A, kan dan van zaterdagmorgen tot zondagavond en op wettelijke feestdagen gebruikt worden. Maar het deel van de parking kan tijdens weekends ook gebruikt worden voor bussen als het nieuwe museum Eperon d’Or er is”, aldus de schepen. “We zijn Vandemoortele zeer dankbaar voor de overeenkomst, die ons in staat stelt om tijdens grote activiteiten in de stad bijkomende parkeergelegenheid te creëren. Het gaat hier om ruim 100 extra parkeerplaatsen”.

“Eerder dit jaar hadden we ook al een overeenkomst afgesloten met drukkerij Strobbe voor het gebruik van hun parking in de Kasteelstraat, waardoor we bijkomende parkeerplaatsen ter beschikking konden stellen aan de Grote Markt . Voor 1 november is er ook een akkoord met warenhuisketen Colruyt zodat de parkeerdrukte aan de centrale begraafplaats kan opgevangen worden”, besluit schepen Himpe.