Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem dient dossier in voor actieplan "Ondernemingsvriendelijke gemeente"

6 december 2013

In het kader van de oproep “Ondernemingsvriendelijke gemeente” van het Vlaams Agentschap Ondernemen dient de stad Izegem een dossier in. De stad trekt het dossier voor een vijftal omliggende steden en gemeenten en er wordt samengewerkt met onder andere Voka, Unizo, het Vlaams Huis van de Voeding en Resoc Midden-West-Vlaanderen.

“Het project omvat een traject om het lokaal economisch beleid sterker te maken door een betere samenwerking en verbondenheid tussen ondernemingen, bewoners en het stadsbestuur”, aldus schepen van Lokale economie Kurt Himpe.

“Zo zal er een projectstructuur opgezet worden en zullen er creatieve workshops georganiseerd worden voor het stadsbestuur en het bedrijfsleven om innovatieve suggesties voor het economische beleid te selecteren”, verduidelijkt de schepen. “Dit moet resulteren in het uittesten van deze proefprojecten gedurende twee jaar en nadien wordt een evaluatie opgemaakt van de projecten in de deelnemende steden en gemeenten.”

Citymarketing

“De evaluatie zal uitmonden in een Regionaal Congres Citymarketing, met uitreiking van awards voor de meest effectieve proefprojecten. Bedoeling is dus om met dit dossier vooral toe te spitsen op citymarketing. In Izegem zullen de cellen van de economische raad bij het dossier betrokken worden, aangezien ze een belangrijke factor spelen in advisering van economische dossiers”, besluit economieschepen Himpe.

Met het indienen van het dossier hoopt de stad Izegem samen met de partners een toelage van bijna 190.000 euro van Vlaanderen te ontvangen. Daarnaast zorgen ook de steden en gemeenten en het Resoc voor een financiële input in het project.