Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provincie start studie op over restauratie kasteel Wolvenhof

26 november 2013

De provincie West-Vlaanderen start tijdens deze bestuursperiode een studie op over de renovatie van kasteel Wolvenhof. Dat antwoordde gedeputeerde Decorte op een vraag van N-VA - provincieraadslid Kurt Himpe.

In 2010 werd het kasteel Wolvenhof in Izegem in erfpacht aan de provincie gegeven met de bedoeling om er het streekhuis voor de regio Roeselare-Tielt onder te brengen.

De studie moet een duidelijk beeld geven wat de renovatie precies zal inhouden, zodat het dossier kan opgestart worden. “Uit het antwoord van de gedeputeerde blijkt dat de provincie nog altijd de intentie heeft om het streekhuis van Roeselare naar Izegem over te brengen, maar dit zal zeker nog jaren op zich laten wachten”, stelt Himpe. “Het is duidelijk dat dit dossier een grote vertraging oploopt, want de vorige gedeputeerde hoopte in 2010 binnen de twee jaar het restauratiedossier rond te krijgen zodat de werken aan de buitenkant al in 2012 zouden kunnen starten. Dit moet nog allemaal opgestart worden en ook de binneninrichting moet dan nog gebeuren.”

https://inventaris.onroerenderfgoed.be/afbeeldingen/142492?size=medium