Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Officieel bezoek aan Duitse partnerstad

21 augustus 2013

Vorig weekend zakten burgemeester Bert Maertens en schepen van Externe relaties Kurt Himpe naar Bad Zwischenahn af voor een officieel bezoek aan de Duitse partnerstad.

Voor de Izegemse burgemeester was het meteen een eerste kennismaking met de stad en met de bekende Woche, een feestweek waar duizenden bezoekers aan deelnemen. Ook het Izegems Comité voor Externe relaties was aanwezig en baatte er tijdens het weekend een succesvolle bierstand uit. In het kielzog van burgemeester Maertens en schepen Himpe gingen ook OCMW-raadsleden Lisbet Bogaert en Hein Depoorter mee naar Bad Zwischenahn.

“We maakten van de gelegenheid gebruik om een aantal zaken in de partnerstad te bezoeken, zoals het openluchtmuseum en het Tuinenpark”, aldus Maertens en Himpe die tijdens de feeststoet op zondagnamiddag in een koets deelnamen aan de praalstoet. Tijdens een ontmoeting met de burgemeester werd overlegd hoe het partnerschap uitgebreid kan worden en hoe meer van elkaar kan geleerd worden. “Voor bepaalde Izegemse problemen zijn er misschien oplossingen te vinden in de werking van de partnersteden. We moeten dit zeker bestuderen en de vele mogelijkheden optimaal benutten. Bijvoorbeeld op het vlak van toerisme, maar ook voor de werking van de stadsdiensten. Een uitwisseling van enkele ambtenaren kan bijvoorbeeld zeer leerrijk zijn”.

“Met het nieuwe stadsbestuur willen we zeker de relaties met de partnersteden verder uitbouwen. Contacten zijn zeer belangrijk”, zegt schepen Himpe die sinds januari ook al een bezoek bracht aan de partnerstad Hotton in de Ardennen en Belle in Frankrijk. “Bad Zwischenahn is voor mij het meest bekend, want daar was ik nu al vijftien keer. Ook het Tsjechische Zlin bezocht ik vroeger al eens”. De Duitse partnerstad Hilders staat volgend jaar op het programma van de schepen.

Op de foto: (v.l.n.r.) burgemeester Bert Maertens, burgemeester Arno Schilling, schepen Kurt Himpe en Sabine Krüger.