Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe directeur voor Izegemse muziekacademie

18 juni 2013

De Izegemse Stedelijke Academie voor Muziek en Woord start het schooljaar in september met een nieuwe directeur aan het roer. De gemeenteraad keurde de aanstelling van Wim Belaen tijdens de zitting van 17 juni goed.

“Mieke Van Haute is sinds 1979 directrice van de Izegemse muziekacademie. Op 1 september gaat ze met pensioen en dus moesten we op zoek naar een nieuw schoolhoofd”, aldus schepen van Onderwijs Kurt Himpe. “We zijn haar dankbaar voor de vele jaren van inzet voor het muziekonderwijs in onze stad. Ze kan fier de directeurstoel doorgeven, want onder haar leiding heeft de school heel wat muziektalent opgeleid.”

Wim Belaen is momenteel directeur van de Academie de Kunstbrug Gent en docent aan het departement Conservatorium van de Hogeschool Gent. “Wim Belaen komt weer naar zijn roots, want hij werd in 1967 in onze stad geboren. Hij was eerder leraar aan de Izegemse muziekacademie en dirigent van de Izegemse jeugdharmonie de Congregatie. Er wachten hem hier een aantal uitdagingen, onder andere de belangrijke omvorming van de muziekacademie tot  kunstacademie”, stelt de onderwijsschepen. “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe directeur samen met het lerarenteam de school verder op de sporen kan zetten en de nodige uitstraling zal bezorgen.”

http://1.nieuwsbladcdn.be/Assets/Images_Upload/2012/01/27/Wim_Belaen.jpg