Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Negen nieuwe Izegemse stads- en museumgidsen

3 maart 2013

Op zaterdag 2 maart werden in het Izegemse Borstelmuseum tijdens een officiële proclamatie negen nieuwe stads- en museumgidsen aangesteld door N-VA - cultuurschepen Kurt Himpe.

De kandidaat-gidsen hebben een lange voorbereiding achter de rug met een lessenreeks over de stads-, borstel- en schoengeschiedenis, drie wandelingen door de stad en het schrijven van een studiewerk waarbij een specifiek onderwerp uit de Izegemse geschiedenis uitgewerkt werd. Daarna volgden mondelinge en schriftelijke examens.

Schepen Kurt Himpe overhandigde de diploma’s. “Ik hoop dat de nieuwe gidsen de komende jaren mee zullen helpen om de boeiende facetten uit het rijke verleden van onze stad verder in de schijnwerpers te zetten. Het stadsbestuur heeft ook een reeks plannen om dit te ondersteunen, niet alleen door de uitbouw van een nieuw museum op de site van Eperon d’Or, maar ook door het opstarten van een reeks nieuwe initiatieven zoals de uitwerking van een thesiswedstrijd waarbij we de studie over Izegem in alle facetten willen aanmoedigen en het project “oude stadsgezichten in het straatbeeld”. Met de realisatie van QR-codes bij monumenten en belangrijke gebouwen willen we iedere geïnteresseerde ook de kans geven om digitaal bijkomende informatie over het gebouw te raadplegen zoals de geschiedenis van het gebouw en oude beelden ervan”, aldus de schepen die zelf ook gebeten is door de geschiedenismicrobe. “Lokale geschiedenis is zeer boeiend en ik kijk met veel plezier terug op het schoolproject rond de Tweede Wereldoorlog waaraan ik vorig jaar kon meewerken”.

Tijdens de proclamatie werd Raf Vandenberghe, die net 80 jaar geworden is, een geschenk aangeboden. Hij werd adjunct-conservator van het schoeiselmuseum in 1988, werd later ook dienstdoend conservator, conservator en sinds 2003 is hij ereconservator.

Op de foto: de nieuwe stads- en museumgidsen José Naert, Evelyne Raes, Geert Vermeulen, Ann Galle, Ann Lesage, Brecht Demasure, Chantal Bracke, Geert Declerck, Jim Dupont, conservator Hilde Colpaert en cultuurschepen Kurt Himpe (foto: borstelmuseum Izegem).