Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Mobiliteitsschepen wil parkeeronderzoek in Izegem

4 maart 2013

N-VA - mobiliteitsschepen Kurt Himpe kondigde tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 4 maart aan dat er een parkeeronderzoek komt in Izegem.

In een bijgevoegd punt werd gevraagd om het parkeerregime van het betalend parkeren en de blauwe zone gelijk te schakelen en een parkeerkaart voor mantelzorgers in te voeren.

“De voorbije twee maanden zijn er een hele reeks vragen en voorstellen in verband met parkeren binnengekomen. Zo was er vorige week een overleg met AzI en binnenkort is er ook een vergadering met Unizo. Al die suggesties zullen gebundeld en bestudeerd worden door een ambtelijke werkgroep waarin bijvoorbeeld de mobiliteitsambtenaar en de lokale politie zitten. Er komt ook een parkeeronderzoek. Het totaalplan zal dan besproken worden in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit”, stelde de schepen. “Ook de twee voorstellen in verband met de gelijkschakeling van de parkeerregimes en het invoeren van bepaalde parkeerkaarten zullen bestudeerd worden.”

“De implicaties van elk voorstel moeten goed bekeken worden. Zo hebben de diensten de vraag voor de invoering van een parkeerkaart voor mantelzorgers al bestudeerd en ze zijn tot de vaststelling gekomen dat er statistisch gezien in Izegem al zo’n 1400 mantelzorgers zouden zijn. Als 10 procent van deze mantelzorgers van toepassing is binnen het betalende gebied of de blauwe zone, dan gaat dit over 140 parkeerplaatsen die door deze specifieke groep gebruikt zouden worden. Daarbij komt ook de controleerbaarheid van dergelijke parkeerkaarten”, besloot Himpe.