Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Minister Crevits start onderzoek over West-Vlaamse carpoolparkings

11 januari 2013

Vlaams minister Hilde Crevits laat een onderzoek uitvoeren voor de opmaak van een prioriteitenlijst voor carpoolparkings in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit een antwoord op een parlementaire vraag die N-VA - provincieraadslid Kurt Himpe liet stellen.

"Aanleiding voor de parlementaire vraag waren de bezettingscijfers van de Izegemse carpoolparking ter hoogte van de op- en afritten van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is de bezettingsgraad van deze parking 95 procent. De realiteit toont aan dat er wel degelijk vaak sprake is van een overbezetting. Daardoor parkeren carpoolers hun wagen net buiten de carpoolparking, waardoor het in- en uitrijden bemoeilijkt wordt. In de onmiddellijke omgeving is er geen andere parkeermogelijkheid, waardoor de kans bestaat dat carpoolers afhaken", aldus provincieraadslid Himpe.

In het antwoord op de parlementaire vraag die Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele op zijn voorstel indiende, stelt de minister dat haar diensten bezig zijn met de voorbereiding van een studieopdracht. Er zal een behoefteanalyse uitgevoerd worden om te bepalen hoeveel bijkomende parkeerplaatsen er moeten worden voorzien. Afhankelijk van de planologische mogelijkheden en een behoefteanalyse tot uitbreiding kan er dan een inrichtingsplan worden opgesteld.

"In elk geval zal voor de Izegemse carpoolparking ook moeten onderzocht worden op welke manier het in- en uitrijden van de carpoolparking vlotter kan verlopen, want de huidige situatie is alvast niet verkeersveilig en niet gebruiksvriendelijk", besluit Himpe.