Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Maatregelen aan Mandelstraat

15 augustus 2013

In de Mandelstraat werden deze week afscheidingsflappen geplaatst ter hoogte van het kruispunt met de Roeselaarsestraat. “Met deze ingreep willen we het straatbeeld aan het kruispunt versmallen zodat autobestuurders duidelijker zien dat de Mandelstraat vanop dat kruispunt niet mag ingereden worden”, aldus N-VA - schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

“Sinds de invoering van eenrichtingsverkeer in de Mandelstraat een hele tijd geleden melden buurtbewoners dat er zeer vaak autobestuurders in de verkeerde rijrichting de straat inrijden. Uit fotoreeksen van bewoners blijkt dat het soms tot tien wagens per dag ging. Veel oplossingen voor het probleem zijn er niet, maar we hopen dat deze kleine ingreep toch duidelijker de situatie aangeeft. Het versmalt niet alleen de rijweg aan het kruispunt, het scheidt het fietspad ook duidelijker af van de rijweg”, zegt Himpe. “Uiteraard zullen we het effect van deze maatregel opvolgen.”

“Aan het kruispunt van de Krekelmotestraat en de Ambachtenstraat komt ook nog een groot bord dat aangeeft dat zwaar vervoer via de Ambachtenstraat moet rijden. Vrachtwagenbestuurders die nu de Krekelmotestraat inrijden vanop de N36 komen uiteindelijk aan de Roeselaarsestraat en gebruiken dan vaak een van de smalle zijwegen of zelfs de Mandelstraat in verkeerde rijrichting om aan de Prins Albertlaan te geraken. Dat zorgt ook voor grote problemen in die smalle zijstraten waar soms geparkeerde wagens aangereden worden door de vrachtwagens. Het bord moet speciaal gemaakt worden en met de vakantieperiode is er wat vertraging. Maar de bestelling is gebeurd en als het bord geleverd wordt, dan zal het zo snel mogelijk geplaatst worden.”