Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Lessenreeks verkeersveiligheid in Mobibus

18 september 2013

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit krijgen leerlingen van de tweede graad middelbaar onderwijs een lessenreeks over verkeersveiligheid in een Mobibus. Op dinsdag 17 september brachten schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) en mobiliteitsambtenaar Siska Vanhooren een bezoek. Ze woonden een lessenreeks bij samen met leerlingen van het Instituut de Pélichy.

“De Mobibus is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde met de steun van de Vlaamse overheid en is een mobiele interactieve tentoonstelling. Deelnemen aan het verkeer is een complexe zaak en uit ongevallenstatistieken blijkt dat in de leeftijdscategorie van 15- tot 29-jarigen het verkeer doodsoorzaak nummer één is”, aldus schepen Himpe. “Het is de eerste keer dat we als stadsbestuur de Mobibus naar Izegem halen”.

“In deze bus komen vijf belangrijke onderwerpen aan bod, waaronder de dodehoekproblematiek, duurzame mobiliteit en het belang van zichtbaarheid in het verkeer”, verduidelijkt mobiliteitsambtenaar Siska Vanhooren. “Ook het gebruik van fiets en bromfiets krijgt er de nodige aandacht. Aan de hand van een doorschuifsysteem in de bus doorlopen de leerlingen de verschillende modules. Met de Mobibus bereiken we deze week meer dan tweehonderd leerlingen.”

Voor de leerlingen van de lagere school is er vrijdag ook een STRAP-dag (stappend en trappend naar school) waarbij de stad Izegem sensibiliseringsmateriaal ter beschikking stelt van alle lagere scholen. Voor de kleuters is er tijdens de Week van de Mobiliteit een activiteit “Kijk, ik fiets” waarbij vijfjarigen op enkele uren tijd zelfstandig leren fietsen.