Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bibliotheek schakelt over naar zelfscansysteem

4 november 2013

Tijdens de zitting van 4 november keurde de gemeenteraad de levering en installatie van een nieuw automatiseringssysteem met geïntegreerde diefstalbeveiliging goed.

“Het huidige systeem in de Izegemse bibliotheek dateert van 1996 en is zo goed als versleten. Aangezien al heel wat bibliotheken overgeschakeld zijn op een radiogestuurde identificatiemethode (RFID) stappen we ook in dit systeem in. Met dit zelfscansysteem kan de bibliotheekbezoeker binnenkort zelf boeken ontlenen, inleveren en verlengen. Voor het bibliotheekpersoneel is er zo meer tijd om ter beschikking te staan van de bezoeker en dus vraaggericht te werken”, aldus schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

“Het zelfscansysteem is zeer gebruiksvriendelijk, maar we voorzien toch een periode waarin de bezoeker hulp zal kunnen krijgen van het bibliotheekpersoneel. Het systeem komt ook de privacy van de ontlener ten goede”, stelt Himpe.

“Het systeem kost voor de Izegemse bibliotheek ongeveer 60.000 euro. Voor dit dossier werken we samen met de gemeenten Oostrozebeke en Zwevegem en Izegem fungeert als trekker. De groepsaankoop bedraagt 160.000 euro. Maar we kunnen rekenen op een subsidie van 20.000 euro van de provincie West-Vlaanderen  en doordat we samenwerken met de twee andere bibliotheken voor een groepsaankoop komt er nog eens 5.000 euro subsidie bij”.