Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegems aardewerk weer naar Izegem?

11 oktober 2013

Tijdens de raadszitting van 7 oktober werd aan het stadsbestuur gevraagd om te onderzoeken of het Izegems aardewerk dat in Kortrijk aanwezig is uitgeleend of overgemaakt kan worden.

De beleidsverantwoordelijken in Kortrijk zijn van plan om het Broelmuseum te sluiten. In dat museum is een collectie van meer dan 100 Izegemse tegels aanwezig. Het gaat om Vlaamse haardtegels.

Schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA) antwoordde dat intussen de modaliteiten opgevraagd werden. “Het is duidelijk dat deze tegels waardevol zijn en dit wordt ook bevestigd door de heemkundige kring Ten Mandere. Maar we wilden wel duidelijkheid over de voorwaarden die gesteld worden voor de ontlening. Het Izegems aardewerk zit momenteel in depot. Er zijn geen bijzondere voorwaarden voor klimatisatie of beveiliging. De stad zou wel moeten instaan voor de verzekering en het vervoer. Tijdens deze bestuursperiode zullen we dus zeker kijken om een tentoonstelling te organiseren."

Stof voor een thesis

"Een tentoonstelling organiseren is één zaak, studiewerk over het Izegems aardewerk is een andere zaak. Als er een tentoonstelling georganiseerd wordt, dan moet aan de bezoekers ook informatie gegeven worden. Het zou dus zeer interessant zijn t naast studiewerk dat vroeger al gebeurde, een thesis of eindwerk gemaakt wordt over het aardewerk. We zullen hiervoor hogescholen en universiteiten contacteren", besloot schepen Himpe.