Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Herstel rotonde Dirk Martenslaan

27 september 2013

Midden oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met herstelwerken aan de rotonde op het kruispunt van de Dirk Martenslaan en de Gentsestraat. Het Izegemse stadsbestuur vroeg al een tijd een grondige aanpak.

De heraanleg van de centrale doortocht vond plaats in 2003. “Ongeveer tien jaar na de opening van deze doorgangsstraat stelden we vast dat de rand van de rotonde die aangelegd is in kasseien aan een grondig herstel toe was”, stelt schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (sp.a). “Vrachtwagens en bussen die de overrijdbare rand gebruiken, trekken bij het draaien de klinkers gewoon uit. Na een aantal ernstige schadegevallen hebben we AWV kunnen overtuigen om dit nu dringend aan te pakken. De nieuwe verharding zal in beton uitgevoerd worden, wat duurzaam is en waardoor de huidige problemen opgelost worden.”

“Deze rotonde is een belangrijke schakel in de mobiliteit. Maar er zijn ook handelszaken in de buurt en de bereikbaarheid is belangrijk”, aldus mobiliteits- en economieschepen Kurt Himpe (N-VA). “Daarom is ervoor geopteerd om tijdens de werken twee rijrichtingen open te houden en de werken in één fase uit te laten voeren. Zwaar vervoer (+ 3,5 ton) kan vanuit de Dirk Martenslaan niet naar de rotonde rijden en wordt omgeleid via de centrale brug naar de Emelgembrug, voor de wagens is er een kleine omleiding via de Stationsstraat, Kruisstraat en Roeselaarsestraat. Het verkeer komende van het centrum van Izegem kan doorrijden naar Ingelmunster en kan ook naar de Dirk Martenslaan. Ook het verkeer vanuit Ingelmunster kan naar de Dirk Martenslaan. Daardoor hebben de handelszaken in de buurt nog altijd voldoende verkeersstromen ter beschikking.”

De werken zouden ongeveer een week duren, maar doordat de nieuwe verharding voldoende tijd moet krijgen om te harden, zal de omleiding in totaal een maand duren. Vooraf komen er aankondigingsborden in de Dirk Martenslaan zodat het verkeer dat geen gebruik meer kan maken van de rotonde, op tijd op de hoogte is.