Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Economische raad start veertigste verjaardag met grondige hervorming

15 april 2013

Tijdens de zitting van 15 april keurde de gemeenteraad de hervorming van de economische raad goed. Volgens schepen van lokale economie Kurt Himpe (N-VA) een belangrijke hervorming 40 jaar na de oprichting ervan.

“Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen was er heel wat politieke aandacht voor de economische raad en een vraag om een hervorming van de raad tot een denktank”, aldus de schepen.

“In de eerste plaats worden alle economische sectoren, ook de landbouw, nu in de algemene economische raad samengebracht. De raad bestaat vanaf nu uit drie cellen die de bedrijven, de kleinhandel en de land- en tuinbouw groeperen. Elke cel kan apart advies uitbrengen en werken rond specifieke thema’s. De samenstelling van de cellen is ook aangepast aan de huidige economische situatie, waarbij bijvoorbeeld de logistieke sector, de horeca, AzI en de marktkramers een vertegenwoordiger kunnen afvaardigen.”

40 jaar economische raad

Schepen Kurt Himpe dook ook even de geschiedenis in. “40 jaar geleden, in september 1973, werd de economische raad opgericht. In die periode had de industrie in onze stad zware klappen gekregen door de teloorgang van de schoen- en borstelnijverheid. De voeding en de houtverwerkende industrie hadden een deel van die klappen kunnen opvangen, maar onvoldoende. De raad werd dan ook opgericht om een oplossing te zoeken voor bestaande of opdoemende werkloosheid.”

“40 jaar na de oprichting van deze raad, die in die jaren heel wat initiatieven nam, was de economische raad aan een nieuwe adem toe. Met de hervorming hopen we een impuls te kunnen geven zodat het stadsbestuur in deze economische raad een partner vindt om samen te denken aan de economische toekomst van de stad. Want Izegem was, is en blijft een ondernemende stad”, aldus Himpe.