Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Drie Izegemse nominaties voor Provinciale Erfgoedprijs 2013

30 oktober 2013

De provincie West-Vlaanderen maakte de genomineerden voor de Erfgoedprijs 2013 bekend. Drie Izegemse projecten sleepten een nominatie in de wacht. Op zondag 15 december wordt voor de tweede keer de prijs uitgereikt en worden organisaties of personen bekroond die in de periode 2011-2013 in het oog sprongen met een initiatief rond erfgoed.

In de eerste categorie “publiekswerking over erfgoed” zijn de Izegemse musea genomineerd voor het project "Boris Borstel", waarbij kinderen in de musea op een speelse en interactieve manier de wondere wereld van schoenen en borstels leren kennen. In dezelfde categorie is ook het project “Izegemse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog” genomineerd dat onder andere een artikelenreeks, een boek, een radioprogramma en een website omvatte. Izegemnaar en historicus Jean-Marie Lermyte is genomineerd in de categorie “onderzoek rond erfgoed” met zijn boek “Leven in het operatiegebied – Izegem 14-18”, waarin een duidelijk beeld geschetst wordt over het leven in de bezette stad Izegem tijdens de Eerste Wereldoorlog.

“Het is duidelijk dat er in de stad heel wat gebeurt rond erfgoed. Van de 31 genomineerden zijn er drie Izegemse projecten en ik hoop uiteraard dat één van die projecten ook daadwerkelijk een prijs in de wacht sleept. Het is een schouderklop voor de stedelijke musea en een goede zaak dat op de vooravond van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog twee projecten rond de oorlogen een nominatie kregen”, stelt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA) die zelf meewerkte aan het project rond de Tweede Wereldoorlog.

Een jury zal binnen elke categorie drie erfgoedinitiatieven selecteren. Eén van de drie ontvangt de Erfgoedprijs en wint 5.000 euro, de andere twee winnende projecten ontvangen een premie van 2.500 euro.