Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bezoek aan uniek museum Vangroenweghe

26 april 2013

Op vrijdag 26 april bezochten burgemeester Bert Maertens en toerismeschepen Kurt Himpe het schrijnwerkersmuseum van Pierre Vangroenweghe.

“Het stadsbestuur is het initiatief van Vangroenweghe zeer genegen en we willen dit privémuseum ook meer bekend maken als toeristische troef voor de stad”, stelde schepen Himpe. “Daarom wordt de informatie over het museum en de mogelijkheid tot bezoek ook toegevoegd aan de toeristische informatie op de stedelijke website”.

“Izegem beschikt met het schoeisel- en borstelmuseum en het Museum Stoom en Stroom  over drie stedelijke musea die door Izegemnaars en toeristen kunnen bezocht worden. Het schrijnwerkersmuseum is in de loop van de jaren door Pierre Vangroenweghe uitgebouwd tot een parel met unieke schrijnwerkersstukken en werktuigen. Meer en meer mensen vinden de weg naar het privémuseum in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en we zien als stadsbestuur hierin een win-winsituatie”, aldus Himpe. “Ik bezocht het museum intussen al drie keer en vond het de moeite om de burgemeester even op sleeptouw te nemen voor een officieel bezoek.”

“Het is de bedoeling om in de toekomst, met de nieuwe museumsite Eperon d’Or en de komst van brouwerij Van Honsebrouck naar Emelgem toeristische arrangementen uit te werken, waarbij de Izegemse horeca en handelaars zullen betrokken worden. Ook het schrijnwerkersmuseum kan zeker in deze arrangementen opgenomen worden”, aldus burgemeester Maertens en schepen Himpe.