Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vraag over veiligheidscamera's aan station

16 mei 2012

Tijdens de gemeenteraadszitting van 7 mei stelde N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe een vraag over de werking van de veiligheidscamera's aan het Izegemse station.

Aanleiding van de vraag was de bespreking van de onveiligheidsproblematiek na de ramkraken in Izegem.

"In Izegem hangen een aantal veiligheidscamera's, waardoor de politie verdachte activiteiten kan detecteren en na vaststelling van feiten de beelden kan bekijken en de daders gemakkelijker kan opsporen", stelde raadslid Himpe.

"Maar blijkbaar loopt het soms ook eens fout: een jongen werd aan het Izegemse station aangepakt en hij vluchtte het station binnen om hulp te vragen. Toen de ouders ter plaatse kwamen werd gevraagd aan de politie om de beelden te bekijken zodat de dader(s) konden geďdentificeerd worden. Toen bleek dat de veiligheidscamera's buiten werking waren. Uiteraard tot grote verbazing van de jongen en de ouders", aldus Himpe.

De burgemeester antwoordde dat ze geen weet had van de feiten en ook niet dat de camera's een tijdje niet in werking waren.

Intussen blijkt wel dat het aantal fietsdiefstallen aan het Izegemse station sterk gedaald is sinds er veiligheidscamera's hangen.