Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Veel vragen, weinig antwoorden"

4 juni 2012

Tijdens een infovergadering op woensdag 30 mei lichtte het stadsbestuur de plannen voor de herinrichting van de stationsomgeving toe. "Veel vragen, weinig antwoorden", vat N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe samen.

"Er zullen wel heel wat Izegemnaars zijn die tot nu toe niet echt op de hoogte waren van de plannen voor de herinrichting. De informatie die gegeven werd, kwam in grote lijnen neer op wat tijdens de gemeenteraadszitting in 2009 voorgesteld werd. Ik merkte wel dat er nu voorgesteld wordt om de op- en afrit van de centrale brug aan eenzelfde kant te laten gebeuren en de westkant van de brug voor te behouden voor voetgangers en fietsers", aldus Himpe. 

Een groot vraagteken blijft de overweg ter hoogte van de Century. "Nu er werken aan de gang zijn en de overweg tijdelijk gesloten is, blijkt dat de verkeersafwikkeling ter hoogte van de overweg aan de Mandelstraat bijzonder moeilijk verloopt. Het afsluiten van de overweg, zoals gevraagd wordt door Infrabel, zal dus wel degelijk gevolgen hebben. En de verkeersafwikkeling van en naar de centrale brug ter hoogte van de Prins Albertlaan zal in elk geval ook nog eens goed moeten bekeken worden, want heel wat autoverkeer zal op één punt geconcentreerd worden". 

Klankbordgroep

Voor de verdere uitwerking van het project zal er klankbordgroep samengesteld worden. "Maar een aantal krachtlijnen zijn al beslist of voorgesteld in het mobiliteitsplan. Misschien zullen heel wat Izegemnaars of actiegroepen van een kale reis thuis komen als ze denken dat er nog veel kan gewijzigd worden. De klankbordgroep had misschien eerder moeten samengesteld worden, zelfs voor de goedkeuring van het mobiliteitsplan", besluit het raadslid.