Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Situatie door rijbaankussens blijft gevaarlijk"

1 juli 2012

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit kaartte N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe nogmaals de rijbaankussens in de Gentseheerweg aan.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legde er de rijbaankussens aan als snelheidsremmende maatregel. "De commissieleden waren unaniem tegen deze maatregel, vooral omdat er in Izegem geen goede ervaring mee is. In de Dirk Martenslaan werden er jaren geleden aangelegd en na enkele dagen al verwijderd omdat de verkeerssituatie er gevaarlijker door werd".

In de commissie meldde raadslid Himpe dat bepaalde autobestuurders nu op het fietspad uitwijken om de rijbaankussens te vermijden, maar daardoor komt de veiligheid voor de fietsers nu in gevaar.

Ter hoogte van de rijbaankussens werden nu paaltjes geplaatst, maar al na enkele uren waren drie van de acht paaltjes omvergereden. "Die paaltjes zijn geen oplossing: ze staan zeer dicht bij de rijweg en als twee vrachtwagens elkaar voorbijrijden, dan rijden ze sowieso de paaltjes aan", aldus Himpe.

Hij stelt zich intussen ook de vraag welke problemen de rijbaankussens opleveren voor de hulpdiensten. "De Gentseheerweg is een belangrijke route voor de ziekenwagens. Deze rijbaankussens zijn geen snelheidsremmer, wel een ferme hindernis".

Op vrijdag 29 juni vond er overleg plaats tussen AWV en de stadsdiensten. Hopelijk is AWV nu overtuigd dat de rijbaankussens géén goed idee waren.