Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Rijbaankussens geen goed idee"

13 juni 2012

Op initiatief van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werden deze week rijbaankussens aangelegd tussen de asverschuiving op de grens van Izegem en Ingelmunster en de rotonde aan de Italianenlaan.

"Na de reeks aanpassingen aan de asverschuiving nadat bleek dat die tot heel wat ongevallen leidde, zijn er nu op twee plaatsen rijbaankussens aangelegd. Deze hindernissen die als verkeersremmers aangelegd zijn, worden door geen enkel verkeersbord aangeduid. Een dergelijke ingreep wordt best ook een tijd aangekondigd met speciale borden die wijzen op een wijziging", aldus gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA). "We zijn helemaal niet tegen verkeersremmers, maar zelfs bij een snelheid van 50 km/u is dit zeer gevaarlijk en vooral voor motorrijders".

N-VA - gemeenteraadslid Trui Tytgat wijst er ook op dat de plannen voor de aanleg van de rijbaankussens in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit besproken werden. "Na de ervaringen met de aanleg van rijbaankussens in de Dirk Martenslaan vond de commissie dat het geen goed idee was om een dergelijke snelheidsremmer op die plaats aan te leggen. De commissie wees het Agentschap Wegen en Verkeer hier ook per brief op."

In de volgende bijeenkomst van de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit willen beide commissieleden de discussie over de maatregel opnieuw openen.