Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Oude stadsgezichten in straatbeeld brengen"

28 februari 2012

Tijdens de zitting van 27 februari haalde N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe zijn voorstel om oude stadsgezichten in het straatbeeld te brengen opnieuw boven.

“In 2007 legde ik het voorstel op tafel. Op die manier hebben we aandacht voor de rijke geschiedenis van onze stad en ook voor het erfgoed. Veel concrete uitwerkingen van mijn voorstel zijn er nog niet. Wel op het Cyriel Tangheplein, waar een infobord met oude foto’s uitleg geeft over de geschiedenis van die plaats”, aldus Himpe.

“Onze stad ondergaat een ware metamorfose en dus kunnen we van die situatie gebruik maken om het voorstel concreter uit te werken. In Tielt is men aan het onderzoeken om een stap verder te gaan. Met het aanbrengen van digitale codes, een tweedimensionale streepjescode, bij monumenten kunnen mensen met een smartphone historisch fotomateriaal opvragen. Misschien moeten we dit ook in Izegem die mogelijkheid eens bekijken.”

Historische foto’s op LED-scherm

“Een andere mogelijkheid is om in de zomerperiode op het LED-scherm op de Grote Markt nu en dan oude stadsgezichten te projecten en te laten overgaan in beelden van de huidige situatie. Zo geven we op een attractieve manier informatie over de geschiedenis van onze stad en komen oude stadsgezichten opnieuw in beeld”, stelde Kurt Himpe.