Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt duidelijkere afscheiding parkeerplaatsen op Grote Markt

23 maart 2012

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe kaartte in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit van donderdag 22 maart de problematiek van de parkeerplaatsen op de Grote Markt aan.

"Sinds de heraanleg van de Grote Markt blijkt dat er geen duidelijke afscheiding van de parkeerplaatsen is", stelt Himpe. "Daardoor parkeren autobestuurders niet correct met als gevolg dat er nogal wat parkeerplaatsen verloren gaan. Soms zijn er twee wagens geparkeerd op de ruimte van drie parkeerplaatsen."

"Ik hoor ook klachten dat de parkeerplaatsen te smal zijn. Ouders die hun kinderen in de wagen willen plaatsen, kunnen de deur onvoldoende openen. En als de autodeuren opengeslagen worden, dan zijn er natuurlijk krassen in de wagen die ernaast geparkeerd staat. Ook dit heeft te maken met de onduidelijke afscheiding van de parkeerplaatsen. In elk geval moeten we zoeken naar een oplossing waardoor géén parkeerplaatsen verloren gaan.”

De bevoegde schepen stelde voor om te onderzoeken of het financieel en praktisch haalbaar is om bij elk parkeervak de eerste steen van de afscheidingsstrook te vervangen door een witte steen zodat het duidelijker is en de markt esthetisch blijft.