Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt betere regeling verkeerslichten Vijfwegen

30 augustus 2012

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit vroeg N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe om de verkeerslichten aan het kruispunt van de Vijfwegen beter te regelen.

"Autobestuurders die uit de richting van de Baronstraat komen, staan vaak nog op het kruispunt aan te schuiven als de lichten al op rood staan. Dat komt doordat die autobestuurders eerst de wagens uit de richting van Kachtem moeten voorbij laten rijden. Intussen rijdt het verkeer vanuit de Ardooisestraat en de Vijfwegenstraat het kruispunt al op. Dat leidt uiteraard tot gevaarlijke situaties. Door de verkeerslichten anders te regelen, kan er voor gezorgd worden dat het verkeer uit de Baronstraat langer groen licht krijgt", aldus raadslid Himpe.

"Uiteraard is dit een tijdelijke oplossing, want op middellange termijn wordt een rotonde aangelegd op de Vijfwegen. Tot die werken starten is een betere afstelling van de verkeerslichten een mogelijke oplossing". Er zal onderzocht worden of het huidige systeem van de verkeerslichten anders kan afgesteld worden, want het is niet de bedoeling om nieuwe verkeerslichten te plaatsen.