Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Impact nieuwe wetgeving op werking Izegemse gemachtigde opzichters

4 mei 2012

In de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit stelde N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vragen over de impact van nieuwe wetgeving op de werking van de Izegemse gemachtigde opzichters.

Door deze nieuwe wetgeving vallen de gemachtigde opzichters blijkbaar onder de wet op de gemeenschapswacht. De gemachtigde opzichters, die groepen schoolkinderen de straat helpen oversteken, volgden tot nu toe een korte opleiding onder leiding van de lokale politie.

Maar door de nieuwe wetgeving op de gemeenschapswachten moet iedereen die dergelijke taken uitoefent in kernopdracht en in dienstverband van de gemeente de lange opleiding van 90 uur van de gemeenschapswachten volgen.

Alleen mensen met een andere hoofdtaak, zoals bijvoorbeeld leraars, ontsnappen aan de lange cursus.

Raadslid Kurt Himpe wil weten of dit ook voor problemen kan zorgen in Izegem. "Nogal vaak zijn de gemachtigde opzichters mensen die met pensioen zijn en dus geen andere hoofdtaak meer hebben. Hun inzet wordt zeer gewaardeerd en is zeer nuttig in het kader van de verkeersveiligheid. Maar een cursus van 90 uur kan heel wat mensen afschrikken en als er daardoor minder beveiligde plaatsen zijn, dan komt dit uiteraard niét ten goede van de dienstverlening en de veiligheid."

Ook de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) plaatst vraagtekens bij de nieuwe regelgeving.

De politie zal nu uitzoeken wat de specifieke gevolgen kunnen zijn en of de huidige gemachtigde opzichters onder de nieuwe regels vallen of niet.