Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Eenrichtingsverkeer Mandelstraat wordt niet nageleefd"

22 juni 2012

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe kaart in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit van donderdag 28 juni het eenrichtingsverkeer in de Mandelstraat en de Camiel Ameyestraat aan. Uit getuigenissen van bewoners en foto's blijkt dat het eenrichtingsverkeer in de straat niet nageleefd wordt.

"Iedere dag zijn er heel wat wagens die vanuit de Roeselaarsestraat de Mandelstraat inrijden. Dat het niet om een eenmalig feit gaat, blijkt uit de verhalen van de straatbewoners en ook uit fotomateriaal. Zo reden er op zaterdag 16 juni al vier wagens tegen de rijrichting de Mandelstraat in. En dat zijn alleen de wagens die geregistreerd werden", aldus raadslid Himpe. "Zo zijn er ook foto's ter beschikking van een hele week en ook daaruit blijkt dat de opmerking van de buurtbewoners niet overdreven is."

"De nieuwe verkeerssituatie is nu al een hele tijd van toepassing. Dat dergelijke problemen zich voordoen net na de invoering van eenrichtingsverkeer is nog te begrijpen, maar niet als het eenrichtingsverkeer al zo lang in voege is. Er is dus duidelijk een verkeerstechnisch probleem. Buurtbewoners stellen alvast voor om aan de kant van het kruispunt met de Roeselaarsestraat duidelijker aan te geven dat de straat niet mag ingereden worden. Ze vinden ook dat de rijweg er te breed is, waardoor autobestuurders denken dat ze de straat mogen inrijden."

Ook in de Camiel Ameyestraat, een andere zijstraat van de Roeselaarsestraat, doet het probleem zich voor. Kurt Himpe vraagt alvast om een efficiŽnte oplossing voor het probleem. "Veilig is het alvast niet en dergelijke problemen moeten we zo snel mogelijk oplossen", vindt het commissielid.

Enkele foto's die aantonen wat er op een dag in de Mandelstraat gebeurt: