Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Discussie over gemeentelijke administratieve sancties

30 maart 2012

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 26 maart vroeg het stadsbestuur de goedkeuring voor een aanpassing van het politiereglement. Daardoor krijgt de GAS-ambtenaar meer bevoegdheden en kunnen voor een reeks bijkomende inbreuken gemeentelijke administratieve sancties (met een maximumboete van 250 euro) uitgeschreven worden.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vond het vreemd dat dit dossier niet behandeld werd op de politieraad, terwijl het handelt om een wijziging van het politiereglement. De burgemeester antwoordde dat ze zou nagaan of de politieraad dit nog zou behandelen.

Al snel bleek er echter discussie over de lijst inbreuken die in aanmerking komt voor dergelijke administratieve sancties. Raadslid Geert Bourgeois vroeg om het dossier uit te stellen en eerst duidelijk uit te klaren welke inbreuken wel en niet in aanmerking komen, want er rezen vraagtekens bij bepaalde bewoordingen in het dossier. Zo staat letterlijk te lezen dat “de vervolging van dergelijke feiten voor het Parket geen prioriteit is, waardoor er in de meeste gevallen geseponeerd wordt, met straffeloosheid als – ongewenst – gevolg”. Het gaat dan over inbreuken zoals opzettelijke slagen en verwondingen, bedreiging met een aanslag op personen of eigendommen…

De N-VA – fractie onthield zich bij de stemming, de meerderheid keurde het agendapunt goed.