Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Buurtbewoners blijven kritisch over nieuwe verkaveling

27 mei 2012

De plannen voor een verkaveling tussen De Mol en de Bosmolens blijven vraagtekens oproepen bij de buurtbewoners. In de verkaveling komen er 350 woningen en volgend jaar zal een eerste fase opgestart worden.

Volgens debuurtbewoners zal de bijkomende verkaveling vooral zorgen voor bijkomende verkeersdruk, lawaaihinder en ze hebben ook vragen bij de bouwdichtheid die er moet gerealiseerd worden. Tijdens een infovergadering op woensdag 23 mei uitten ze hun bezorgdheden.

Op vraag van N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe werden onlangs tellingen uitgevoerd om de verzadiging van de rotondes op de N36 te meten. "De rotonde ter hoogte van de te ontwikkelen verkaveling is overbelast tijdens de avondspits en 's ochtends is de verzadiging er kritisch", aldus Himpe. Voor deze rotonde ter hoogte van de Leenstraat en de Krekelmotestraat zijn er plannen voor een grondige aanpassing waardoor er een ondertunneling komt voor het doorgaand verkeer op de N36.

"Elke bijkomende woning in de buurt zorgt voor extra verkeer en dus ook voor een extra druk op de rotonde die nu al verzadigd is. Als de eerste fase van de verkaveling al volgend jaar start, dan is het nog maar de vraag wanneer de aanpassingswerken aan de rotonde zullen beginnen", aldus raadslid Himpe.