Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Beveiliging spoorlijn afgewerkt

24 juli 2012

Ter hoogte van de Emelgembrug werd door Infrabel een beveiligingsafsluiting geplaatst. De afsluiting is nu helemaal afgewerkt, waardoor de spoorlijn er niet meer toegankelijk is. De werken werden uitgevoerd nadat N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe wees op een gevaarlijke situatie.

Specifiek aan de Emelgembrug was er een verhoogd risico. "Op die plaats waren er al een aantal (pogingen tot) zelfdodingen. Je kon zomaar op de sporen lopen. Maar het werd ook een gevaarlijke situatie omdat er net op die plaats een school gelegen is", aldus Himpe. "Op die plaats was er vroeger ook een onbewaakte overweg en nog altijd maakten mensen van die plaats gebruik om de sporen te dwarsen, hoewel de overweg zelf al jaren verdwenen was."

Infrabel onderzocht de situatie en kwam tot de vaststelling dat er inderdaad een gemakkelijke toegankelijkheid was van de spoorweginfrastructuur en er een verhoogd risico was.

Aan beide kanten van de spoorlijn is er nu een afsluiting geplaatst. Op de plaats waar vroeger een slagboom stond om het spoorwegpersoneel toegang te verlenen tot de sporen bij onderhoudswerken, is nu een poort geplaatst die afgesloten is.