Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aanpak wateroverlast op parkeerterrein goederenstation

7 februari 2012

Momenteel zijn er aanpassingswerken aan de gang op het parkeerterrein ter hoogte van het goederenstation. N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe vroeg in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit om de wateroverlast aan te pakken. "Na enkele dagen regenweer riskeerden gebruikers van de parking natte voeten. Op bepaalde plaatsen konden de parkeerstroken na een regenbui zelfs niet meer gebruikt worden omdat er plassen van enkele vierkante meters groot bleven staan", aldus het raadslid.

In 2007 werden al een aantal bijkomende maatregelen genomen, maar die bleken onvoldoende. De stadsdiensten melden dat nu naast de rijweg greppels worden aangelegd zodat het water kan afgevoerd worden. Er wordt ook gezorgd dat de parkeerstroken licht hellend zijn zodat het water in de richting van de rijweg en de greppels loopt. Bij de aanleg van het parkeerterrein werd geen riolering aangelegd omdat het terrein gehuurd wordt. Daarom worden de kosten van de werken nu ook zeer beperkt gehouden.

Raadslid Himpe is tevreden dat zijn vraag om bijkomende maatregelen door het stadsbestuur opgevolgd werd. De aanpassingswerken zouden normaal gezien al afgelopen zijn, maar de winterprik stuurt de planning wat in de war.

Door de bijkomende maatregelen zouden de problemen van wateroverlast op het parkeerterrein vermeden worden.